× Dashboard Helpdesk Aanmelden Inloggen

Leren van slimme oplossingen in de mainportlogistiek

Spreker(s)
Janneke Nijsing (Connected Transport Corridor)

Werkvorm
Werkatelier

Omschrijving
Vervoerders en overheden in de MRA staan voor een grote uitdaging de komende jaren: door de woonopgave en geplande wegwerkzaamheden worden de huidige verkeersknelpunten nog zwaarder belast. Hoe zorgen we dat transport in de MRA veiliger en duurzamer wordt?

In dit werkatelier verkent Janneke Nijsing, consultant op het gebied van datagedreven mobiliteitsoplossingen, samen met u bestaande én nieuwe toepassingen binnen en tussen de mainports in de regio Amsterdam. Het programma biedt inspiratie aan álle spelers in de logistieke sector, publiek én privaat. Bovendien creëert het kansen: we nodigen u van harte uit mee te denken over interessante nieuwe toepassingen die op basis van reeds aanwezige data ontwikkeld kunnen worden. Want zegt Nijsing: 'Het combineren van toepassingen zet het vliegwiel in werking'.

Het werkatelier start met een presentatie over Connected Transport Corridors (CTC) in de omgeving Amsterdam en een uitleg over de mix van bestaande (slimme verkeerslichten voor vrachtverkeer, actuele informatie aan boord) en toekomstige toepassingen zoals bijvoorbeeld het innovatieve truckparkeren in de haven van Amsterdam. Het tweede deel van het werkatelier gaan we samen op zoek naar mogelijke nieuwe toepassingen waar de sector op de korte en de lange termijn mee geholpen is in haar streven naar slim, schoon en samen.

Dit werkatelier wordt u aangeboden door Amsterdam Logistics, een platform voor ondernemers en organisaties die in het hart van de logistiek bezig zijn met kwaliteit, ontwikkeling en innovatie.

Wanneer
donderdag 19 november 2020 van 10:00 tot 11:00 uur

Downloads
[PDF] Slimme toepassingen in de mainport logistiek
[LINK] Connected Transport Corridor Amsterdam Westkant

Aanmelden voor dit werkatelier
Om een programma op maat te kunnen maken moet je je voor alle werkateliers op voorhand aanmelden.
Klik op de aanmeldbutton om je aan te melden. ( let op, Hiervoor dien je ingelogd te zijn.) Je ontvangt van deze aanmelding niet direct een bevestiging. De dag voor het werkatelier ontvang je een mail met een toegangslink.


naar boven