× Dashboard Helpdesk Aanmelden Inloggen

Governance en financiering van mobiliteitsconcepten/hubs in gebiedsontwikkeling

Spreker(s)
Maarten 29627640 De Vries (MRA Platform Smart Mobility)
Mark Verbeet (Gemeente Utrecht)

Werkvorm
Werkatelier

Omschrijving
Deelmobiliteitsconcepten en multimodale hubs worden steeds vaker gezien als belangrijke kans om bij de ontwikkeling van nieuwe wijken het mobiliteitssysteem slimmer en schoner in te richten. Dit brengt echter nieuwe organisatorische uitdagingen met zich mee voor de gebiedsontwikkelingen. Wie wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling en exploitatie van de hubs? Hoe ziet de businesscase er uit? Hoe zorg je voor voldoende flexibiliteit om in de toekomst te kunnen blijven inspelen op veranderingen in vraag en aanbod? Hoe maak je goede afspraken met aanbieders van deelmobiliteit? En hoe zorg je voor een inclusief concept dat ook oplossingen biedt voor minder validen en lagere inkomensgroepen?

In Amsterdam en Utrecht wordt intensief nagedacht over deze vragen. Antwoorden zijn er nog niet altijd, eerste oplossingsrichtingen wel. In een interactief werkatelier gaan Mark Verbeet (senior projectmanager Smart Mobility & MaaS bij de Gemeente Utrecht) en Maarten de Vries (thematrekker gebiedsontwikkeling bij het MRA Platform Smart Mobility & adviseur buurt- en wijkhubs bij de Gemeente Amsterdam) op basis van een aantal praktijkcasussen in op deze oplossingsrichtingen en bieden zo handvatten voor gemeenten en marktpartijen die zich actief bezig houden met gebiedsontwikkeling.

Wanneer
woensdag 18 november 2020 van 11:30 tot 12:30 uur

Aanmelden voor dit werkatelier
Om een programma op maat te kunnen maken moet je je voor alle werkateliers op voorhand aanmelden.
Klik op de aanmeldbutton om je aan te melden. ( let op, Hiervoor dien je ingelogd te zijn.) Je ontvangt van deze aanmelding niet direct een bevestiging. De dag voor het werkatelier ontvang je een mail met een toegangslink.


naar boven